18 Ağustos 2010 Çarşamba

Demir 11 aylık



Demir bu gün tam 11 aylık...

Son yazılanlardan sonra neler mi oldu?

Öncelikle artık yeni evimizdeyiz. Düzenimiz yavaş yavaş oturmaya başladı. Minikkuşun yatağı artık kendi odasında. Gece uyuyamadığı zamanlarda tabiki soluğu annesinin yanında alıyor.

Yavru geçen ay bu gün ilkkez annesinden uzak zamanlar geçirmeye başladı. Çünkü bendeniz işe başladı. Gündüz anneannesiyle birlikte. İlk hafta çok zor geçti. Akşam eve döndüğümde beni gördüğü zamanki mutluluğunu görmek gözlerimi yaşarttı.

Küçük dişçik artık diğer küçük dişçiklerle birlikte takılmaya başladı. Üst önde 4 diş altta 2 diş olmak üzere toplamda 6 diş oldu.

Pisiyi, toplarını, lambayı, tavşanı, ''Nerde oğlum?'' diye sorduğumuzda eliyle ya da kafasıyla bakarak göstermekten büyük keyif alıyor. Özellikle lambayı gösterirken artık ''baa'' diye seslenmeye başladı. Ağlarken bilinçli olarak mı söylüyor henüz anlayamadım ama annneeee diye ağlıyor. Pisiye pısi, Ayşe'ye doğrudan Ayşe diyor. Hatta Ayyyyyyyyyşeeeeeeeeeee şeklinde uzatıyor. Ve henüz ne söylemeye çalıştığını anlayamadığımız birçok kelime ağzından dökülmeye başladı.



Şarkı söylediğimizde oynarkenki sevimliliğiniyse anlatamam. Kendi de şarkı söylemeye çalışıyor.


Bay bay yaparken küçük parmaklarını sallayışı ayrı bir güzel.

Yavrukuşun ilk denize girme deneyimi de 8 Ağustos 2010 olarak tarihe geçti. Bu tarihten önce ise sadece ayaklarını suya değdirmekle yetinebildik çünkü suyu gördüğünde ağlamaya başlıyordu. Çok ısrarcı davranmadık ve yavaş yavaş denize alıştırdık.

Katı gıdalar ana öğünü olsa da anne sütü almaya devam ediyor. Çalışmaya başlamadan önce gündüzleri de emen yavrukuş artık sadece akşamları emebiliyor.

Emeklemeye başlayalı ise daha bir hafta oldu. Bir hafta öncesine kadar yuvarlanarak hareket ediyordu. Artık bazen yuvarlanıp bazen emekliyor.

Birlikte top oynamaya bayılıyoruz. Topları atarken bir yandan da attıııı diyor.



Birbirinin içine geçen bardak şeklindeki kapları ağzına koyup ses çıkardığında sesin yankılanması çok hoşuna gidiyor. Bunu önce bir kaç kez ben göstermiştim. Şimdi aynı şeyi kendisi yapıyor.

Bebekken işkenceye dönen banyo seansları artık çok keyifli hale geldi. Hatta sudan çıkardığımızda geri dönebilmek için yaygara koparmaya başladı.

Parktta salıncaklara bindiğinde inmek istemiyor. İndirmek durumunda kaldığımız zamanlar yine bir yaygara koparıyor.

Her geçen gün yeni şeyler öğreniyor. Yaptıklarını izlemek çok keyifli.

Çok mutlu bir bebeklik geçiren yavrukuşun yaşına girmesine çok az kaldı.

Hepimiz onu çok çok çok seviyoruz.

2 yorum: